BMC: ‘Geen ideale omstandigheden om als favoriet te starten in Belgische openingsklassieker’

© Belga

BMC heeft bevestigd dat Greg Van Avermaet zich heeft laten behandelen door ‘ozondokter’ Chris Mertens. ‘Maar we zijn niet op de hoogte van inbreuken op de regels.’ De ploegt behoudt dan ook het vertrouwen in Van Avermaet die gewoon zal starten in de Omloop Het Nieuwsblad.

BMC bevestigt in een persbericht dat Greg Van Avermaet voor de dopingcommissie van de Belgische Wielerbond moet verschijnen. Tegelijk benadrukt het team dat de renner voorlopig het voordeel van de twijfel krijgt.

Het Nieuwsblad meldt dat Van Avermaet officieel wordt verdacht van dopinggebruik. Hij zou verboden injecties met recuperatiemiddelen hebben gekregen van “ozondokter” Chris Mertens. Op 13 maart moet hij zich voor de Wielerbond verantwoorden.

Behandeling bevestigd

BMC bevestigt dat Van Avermaet zich heeft laten behandelen door dokter Mertens. “Maar we zijn niet op de hoogte van handelingen die een inbreuk zouden vormen op de regels”, zo klinkt het. De ploeg behoudt dan ook het vertrouwen in Van Avermaet, die vandaag/zaterdag gewoon zal starten in de Omloop Het Nieuwsblad.

“Het zijn zware aantijgingen die in de krant zijn neergeschreven”, zegt Alan Peiper, ploegmanager bij BMC. “Ik kan moeilijk commentaar geven op de affaire. Het onderzoek loopt. Maar Greg staat vandaag zeker aan de start van de Omloop. Ik zie geen reden om hem van de fiets te houden. Dit zijn nu natuurlijk geen ideale omstandigheden om als favoriet te starten in de Belgische openingsklassieker.” (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier