Bondsparket vordert zeven speeldagen schorsing tegen Genk-speler Malinovskyi

Ruslan Malinovskyi © Belga Image

Ruslan Malinovskyi dreigt aan zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen AA Gent een zware schorsing over te houden.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag liefst zeven speeldagen schorsing en een boete van 7.000 euro gevorderd tegen de Oekraïense middenvelder, waardoor de resterende wedstrijden in play-off 1 op de wip staan.

De Oekraïense middenvelder loodste Genk met twee doelpunten voorbij AA Gent (2-1), maar moest diep in blessuretijd met rood naar de kant. Malinovskyi en Birger Verstraete gingen na een fel duel beiden tegen de vlakte. Op de grond trapte de Oekraïner al dan niet opzettelijk tegen het hoofd van Verstraete. Scheidsrechter Visser was onverbiddelijk en trok de rode kaart.

In het onwaarschijnlijke geval dat KRC Genk de strafvordering aanvaardt, kan coach Clement niet op zijn sterkhouder rekenen in de rest van play-off 1.

Indien de Limburgers niet akkoord gaan, komt het dossier vrijdag (12 april) in eerste aanleg voor de Geschillencommissie. Als KRC Genk dan beroep aantekent, treedt een eventuele schorsing pas vanaf speeldag vijf in werking. In dat geval mag Malinovskyi in de topper in de Luminus Arena tegen uitdager Club Brugge sowieso aanteden. De Geschillencommissie Hoger Beroep behandelt het dossier ten vroegste op dinsdag 16 april.