Boonen grijpt naast medaille: ‘Altijd hetzelfde met de Italianen’

© Belga

Tom Boonen is op de Europese Spelen zesde geworden. Onze landgenoot wees met een beschuldigende vinger in de richting van de Italiaanse ploeg.

Tom Boonen was zondag op de Europese Spelen in het Azerbeidjzaanse Bakoe met een zesde plaats de beste Belg in de wegrit. Een kwade Boonen, die op vier seconden van de Spaanse winnaar Luis Leon Sanchez finishte, betreurde dat de achtervolging op het leiderskwartet niet georganiseerd raakte. Hij wees daarbij naar de Italianen.

“Op de laatste helling vertrok Sanchez met drie andere renners. Ik twijfelde om met hen mee te gaan”, verklaarde de 34-jarige Boonen. “Als ik dat had gedaan, dan zouden ze vooraan niet meer gereden hebben en zou ik mijn kruit verschoten hebben voor de sprint. De Italianen waren met zijn drieën, en daarbij zaten twee snelle mannen. Maar ze reden niet echt. Ze bleven op hun hoede. Het is altijd hetzelfde met hen. In de finale kwamen we terug, maar niet genoeg. Met vier seconden, met 24 seconden of met vier centimeter verliezen, dat is hetzelfde.”

“Ik denk dat we een goede tactiek hadden. We controleerden de koers, in afwachting van de finale. We kwamen nooit in de problemen, tot de aanval van Sanchez, die met Herrada een ploegmaat meekreeg. We hebben alles gedaan om er te staan. We hadden een erg goede ploeg, maar het lukte niet om meer te doen. De hitte was erg lastig. De wind daarentegen speelde geen belangrijke rol”, besloot Boonen, die maandag naar België terugkeert om het BK op de weg (28 juni in Tervuren) voor te bereiden. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier