Boonen start, Gilbert favoriet in langste rit Tour 2011

© EPA

De rit van Dinan naar Lisieux is met 226,5 kilometer de langste van de Tour 2011.

Volg de zesde rit donderdagnamiddag live op Sportmagazine.be.

Tom Boonen heeft een gekneusde schouder en elleboog en een diepe snee in de rechterbil overgehouden aan zijn zware val van woensdag, maar zal donderdag starten in de zesde etappe van de Ronde van Frankrijk. De rit van Dinan naar Lisieux is met 226,5 kilometer de langste van de Tour 2011. Philippe Gilbert wordt opnieuw beschouwd als de te kloppen man.

Boonen kwam in de vijfde etappe op 70 kilometer van de finish zwaar ten val. Hij reed de rit uit en kwam 13 minuten na winnaar Mark Cavendish aan.

De renner van Quick.Step legt uit wat er gebeurde: “Om een val te vermijden moest ik hard in de remmen, maar ik raakte het wiel van mijn voorligger, vloog over mijn fiets en kwam hard op mijn hoofd en de rechterzijde van mijn lichaam terecht. Mijn helm was door de klap kapot.”

“Ik moest een paar minuten bekomen, maar ben dan weer op mijn fiets geklommen om de race uit te rijden. Met de hulp van Addy Engels kwam ik binnen tijd aan.”

Ook Boonens ploegmaten Gert Steegmans en Sylvain Chavanel kwamen niet ongehavend uit de rit, maar starten donderdag toch. Steegmans heeft pijn aan de linkerpols en wonden aan de linkerknie en -schouder.

Langste rit

Donderdag staat de langste rit van de Tour 2011 op het programma. Het peloton rijdt dan van Dinan naar Lisieux en krijgt onderweg drie colletjes – twee van derde categorie en een van vierde – voorgeschoteld.

De aankomst in Lisieux is hellend, zodat Belgisch kampioen Philippe Gilbert opnieuw als de te kloppen man wordt beschouwd (Belga/KVDA)

De valpartij waar Tom Boonen bij betrokken was:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier