Bradley Wiggins wil werelduurrecord aanvallen

© Belga

Bradley Wiggins, de winnaar van de Tour 2012, koestert plannen om het werelduurrecord aan te vallen. Sinds 2005 staat dit op naam van de Tsjech Ondrej Sosenka.

In een interview met het Italiaanse wielerblad BiciSport zegt Bradley Wiggins, de winnaar van de Tour 2012, het plan te koesteren om het werelduurrecord aan te vallen. “Het idee trekt mij aan en ik denk over alle capaciteiten te beschikken om mijn plan tot een goed einde te brengen en een nieuwe roemrijke pagina voor het Britse wielrennen te schrijven.” Wiggins weet ook al waar hij zijn droom ten uitvoer wil brengen.

“Het zou prachtig zijn om mijn recordpoging te doen in de wielerbaan van Londen, bekend van de voorbije Olympische Spelen.” In het gesprek gaf de Skyrenner verder nog mee dat hij waarschijnlijk over drie jaar, na de Spelen van 2016 in Rio, een punt zal zetten achter zijn carrière. In welke periode hij het uurrecord wil aanvallen, wist hij nog niet precies te zeggen. Maar voegde hij eraan toe: “Misschien is volgend jaar al het juiste moment. Wie weet …”

Tsjech Ondrej Sosenka

Het werelduurrecord staat al sinds 2005 op naam van de Tsjech Ondrej Sosenka, die in Moskou 49,700 kilometer aflegde. De voorbije jaren lag niemand van de wereldtop in het wegwielrennen nog wakker van het record. Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Deze zomer maakte ook Fabian Cancellara bekend dat hij het record wil aanvallen. De Zwitser voorziet zijn recordpoging ofwel na de wegrit van het WK in Firenze, dat op 29 september wordt verreden, ofwel na de lenteklassiekers volgend jaar. Wanneer Wiggins in de arena van Londen zal aantreden, zal hij mogelijk dus al de tijd van Cancellara moeten verbeteren. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier