Contador: ‘Ik bekijk deze Tour de France van dag tot dag’

Alberto Contador © BelgaImage

Alberto Contador, één van de topfavorieten op winst in de Ronde van Frankrijk, is er klaar voor. Hij hoopt vooral toe te slaan in de bergritten.

Alberto Contador, de kopman van Tinkoff-Saxo was in 2007 en 2009 eindlaureaat en hoopt dit jaar opnieuw met de gele trui te kunnen pronken op de Parijse Champs-Elysées. “De Ronde van Frankrijk is en blijft de grootste wielerwedstrijd aller tijden. Daarom is deze koers ook zo speciaal”, aldus ‘El Pistolero’.

“Als ik eerlijk mag zijn, overtreft deze editie wel nog al de andere, en dat omdat ik zeer zelfzeker ben voor deze Tour. Bovendien waren mijn resultaten in aanloop naar de Ronde van Frankrijk heel goed. Ik voel mij in opperbeste conditie.”

“Het is logisch dat ik door de media naar voor geschoven wordt als één van de favorieten. Ik zeg bewust ‘één van’, want ik verwacht zeer veel tegenstand van Christopher Froome, de winnaar van de vorige editie. Bovendien worden de eerste ritten in zijn thuisland gereden en dat is voor hem een voordeel.”

“Ik bekijk deze Tour de France van dag tot dag en zie wel waar ik uitkom. De conditie is goed, het zit goed in het hoofd en mijn ploeg is in orde. De eerste week van deze Tour is niet zo beslissend als die van vorig jaar, met uitzondering van de tweede etappe en de kasseirit. Ik hoop toe te slaan op mijn terrein, in de bergritten.”