Contador: ‘Ik heb mijn beste niveau nog niet gehaald’

© IMAGEGLOBE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

In het Spaanse dagblad Marca geeft Alberto Contador tekst en uitleg bij het feit dat hij dit jaar – in tegenstelling tot andere jaren – nog maar nauwelijks iets gewonnen heeft. “Zonder af te doen aan de prestaties van de concurrenten: ik heb mijn beste niveau nog niet gehaald. Dat is zeker. Ik heb me nog niet gevoeld zoals andere jaren.”

Fysiek en mentaal op

Contador weet ook hoe het komt dat hij nog niet top is. “Tijdens de winter heb ik niet voldoende basis gelegd en ik heb dan mijn vorm willen forceren. Ik heb een stap overgeslagen, terwijl het belangrijkste blijft: eerst werken aan een goeie basis.”

Heeft hij zich dan zo laten gaan in de winter? “Hoewel ik weinig gereden heb (tot augustus was hij geschorst wegens de clembuterolzaak, nvdr), was ik na 2012 fysiek en mentaal op. Ik heb veel zitten piekeren en daardoor was ik vermoeider dan anders. Ik moest rusten, hoewel ik niet weet of dat helemaal gelukt is want ik heb veel gereisd. Bovendien begint het wielerseizoen elk jaar vroeger.”

Toch heeft de Spanjaard er vertrouwen in dat alles nog goed komt met het oog op de Tour. Hij voelt dat hij het gebrek aan basis nog kan corrigeren. “Dat is toch wat ik de laatste weken geprobeerd heb. Het gevoel zit goed nu.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier