Contador officieel naar team van Bjarne Riis

© EPA

Drievoudig Tourwinnaar Alberto Contador rijdt de komende twee seizoenen voor het team van Bjarne Riis.

Voort raakte bekend dat Saxo Bank het team van de Deen in 2011 zal blijven sponsoren. Softwarebedrijf Sungard wordt cosponsor.

De 27-jarige Contador reed de voorbije drie jaar voor het Kazachse team Astana, waar zijn contract eind dit seizoen afliep.

“Alberto is een renner van wereldklasse en ik ben heel fier dat ik hem welkom mag heten in dit team”, aldus Riis. “Met al drie Tourzeges op zijn palmares zal hij nog vele jaren aan de top blijven”, klonk het.

Broers Schleck

De laatste weken werd er veel gespeculeerd over de mogelijk nieuwe sponsors van het team van Riis, omdat Saxo Bank er mee zou ophouden. Maar Saxo Bank raakte overtuigd van de toekomstplannen van Riis en veranderde van mening.

Volgens Deense media pompt de Deense investeringsbank ongeveer zes miljoen euro in het team. De nieuwe naam van de ploeg wordt voluit Saxo Bank-SunGard Professional Cycling Team.

De Luxemburgse broers Fränk en Andy Schleck, sterkhouders van het huidige Saxo Bank, zullen hoogstwaarschijnlijk geen deel uitmaken van de nieuwe ploeg. Zij zouden hun eigen team oprichten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier