Contador: Tour wordt beslist in Pyreneeën

© EPA

Alberto Contador (Astana) start zaterdag als topfavoriet aan de 97e Ronde van Frankrijk. De Spanjaard, die zijn derde Tourzege kan behalen, verwacht vooral vuurwerk in de laatste week.

Bekijk hier het rittenschema van de Ronde van Frankrijk

Contador zei dat in een interview met de Spaanse sportkrant Marca.

“De Alpen zullen voor een eerste schifting zorgen en ongetwijfeld zal er iemand verrassen, maar ik verwacht dat de favorieten er samen zullen blijven. Dit jaar zal de beslissing vallen in de Pyreneeën,” zegt hij.

De favorietenrol vindt Contador zwaar om dragen. “Er is niets moeilijker dan winnen wanneer iedereen zegt dat je favoriet bent. Je weet dat elk moment van zwakte zal uitgebuit worden door je concurrenten,” zegt hij.

Contador won de Tour al twee keer, in 2007 en 2009. Vooral vorig jaar kreeg hij de zege niet cadeau, onder meer door de interne concurrentie met Lance Armstrong. Toch heeft hij vandaag alleen woorden van lof voor zijn ex-ploegmaat, die nu voor RadioShack fietst.

“Ik heb het grootste respect voor Lance. Hij is een groot renner en een groot kampioen die het verdient om bewonderd te worden. Het probleem is dat we vorig jaar voor hetzelfde team fietsten en twee renners die naar hetzelfde streven, dat gaat niet,” aldus Contador.

Contador in de Ronde van Frankrijk van 2009:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier