Contador wankelt, maar blijft in gele trui

© Epa

Na de tijdrit op de voorlaatste dag van de Tour heeft Alberto Contador 39 seconden voorsprong op Andy Schleck. Fabian Cancellara won de rit.

De Zwitser Fabian Cancellara (Saxo Bank) heeft zaterdag tijdens de voorlaatste dag van de Tour de 52 kilometer lange tijdrit tussen Bordeaux en Pauillac gewonnen. De rit werd een nek-aan-nekrace tussen Alberto Contador en Andy Schleck. Contador heeft in de stand een voorsprong van 39 seconden op Schleck.

Cancellara was 17 seconden sneller over de afstand dan de Duitser Tony Martin. Diens landgenoot Bert Grabsch eindigde derde op 1 minuut en 48 seconden.

In de strijd om de gele trui maakten Contador en Schleck er een thriller van. De Spanjaard startte matig en zag na de eerste tussentijd Schleck tot op twee seconden naderen in de algemene stand.

Contador stelde echter orde op zaken en reed Schleck uiteindelijk op 31 seconden achterstand. In de stand heeft de Spanjaard daardoor 39 seconden voorsprong op de Luxemburger. Contador lijkt daarmee op weg naar zijn derde Tourzege.

Jurgen Van den Broeck eindigde op de 71ste plaats met een achterstand van 7 minuten en 10 seconden. Maar de Belg blijft vijfde in de algemene rangschikking. Denis Menchov staat na de tijdrit op de derde plaats in de stand. Samuel Sanchez staat op vier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier