De Ketele heeft laatste wedstrijd gereden: zesdaagse van Rotterdam gaat niet door

© Belga Image

De zesdaagse van Rotterdam gaat opnieuw niet door. De organisatie heeft besloten het wielerevenement in Ahoy te schrappen vanwege de onzekerheid rond de coronamaatregelen. De baanwielrenners zouden van 7 tot en met 12 december over de piste in Ahoy rijden, maar het is hoogst onzeker of er dan weer publiek aanwezig mag zijn. Kenny De Ketele zou in Rotterdam een punt zetten achter zijn carrière.

In ieder geval tot 4 december mogen er geen toeschouwers naar sportwedstrijden komen in Nederland. Het is een van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de nieuwe piek in het aantal coronabesmettingen terug te dringen en te voorkomen dat de ziekenhuizen overvol raken.

Eind vorig jaar ging de zesdaagse van Rotterdam ook al niet door. Toen zou het wielerevenement eind november worden gehouden, maar al in mei besloot de organisatie de baanwedstrijden te schrappen.

Kenny De Ketele zou in Rotterdam zijn laatste wedstrijd aan de zijde van de Nederlander Niki Terpstra rijden. Samen met Robbe Ghys won De Ketele zondag de 80e Zesdaagse van Gent, waar hij dus uiteindelijk de laatste rondjes uit zijn carrière heeft gereden.

Wim Stroetinga en Yoeri Havik zijn nog altijd de laatste winnaars in Ahoy. De Nederlandse baanwielrenners wonnen begin 2020 de 38e editie van de zesdaagse van Rotterdam. De 39e editie is nu verplaatst naar 6 tot en met 11 december 2022.