Devolder: “Dat ploeg zondag voor Boonen rijdt, kan me niet schelen”

© Belga

Stijn Devolder heeft zich dit seizoen nog niet veel laten opmerken, maar klinkt in een interview met Sport/Voetbalmagazine strijdvaardig.

“Bij Quick-Step reed de voorbije twee jaar de hele ploeg in dienst van Tom Boonen. Dat zal zondag (tijdens de Ronde van Vlaanderen, nvdr.) allicht niet anders zijn, maar dat kan me niet schelen.”

“De laatste keer dat iemand mij in de eerste kilometers uit de wind zette, was in 2005 bij Discovery Channel. Lance Armstrong als superknecht! Dat had hij na mijn zege in de Driedaagse De Panne-Koksijde aangekondigd. Het maakte me zenuwachtiger dan de wedstrijd op zich.”

“Dit jaar wordt de concurrentie groter dan ooit, met Cancellara en Ballan die terugkeren, Pozzato die wellicht slimmer zal koersen, Boasson Hagen die ontbolsterd is, Flecha die altijd goed rijdt in de Ronde… Het wordt moeilijker om alleen te ontsnappen.”

“Al telt op het einde van zo’n klassieker vooral de fysieke paraatheid. Van tactiek is er dan nog weinig sprake. Ik jaag me soms op als er gezegd wordt dat ik in 2008 en 2009 mocht wegrijden met toestemming van Boonen. Zever! Ik heb tweemaal gewonnen omdat ik de stérkste was.”

“De Ronde van Vlaanderen is in feite een boksmatch: wie het langst blijft rechtstaan, wint. En ik weet dat als ik in de Ronde écht goed ben er mij in een man-tegen-mangevecht niemand kan kloppen. Dan deel ík de klappen uit…”

(Jonas Créteur)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier