Een gesprek op z’n Sagans: ‘Of ik sterker word? Mijn ervaring groeit alleszins’ (+video)

Peter Sagan verkent Parijs-Roubaix © Belga Image

Peter Sagan trok donderdag richting de Hel van het Noorden voor een verkenning van Parijs-Roubaix en stond daar, op zijn geheel eigen manier, de pers te woord.

De wereldkampioen startte in Denain en vatte er de verkenning aan met het Bos van Wallers. Vooraf sprak hij zich uit over zijn kansen.

Sagan was in de Helleklassieker nog niet al te succesvol. De Slovaak nam zes keer deel, zijn beste resultaat was een zesde stek in 2014 toen Niki Terpstra won. De zege in Gent-Wevelgem heeft hij al op zak, maar wil hij zijn voorjaar nog wat meer kleur geven, dan scoort hij best in de Hel van het Noorden.

‘Ik hou wel van zo’n verkenning’, zei hij, ‘je moet normaal toch trainen, dus als je dat kan doen op het parcours is dat beter, het zorgt voor meer plezier en uiteindelijk doen we het hier slechts één keer per jaar.’

Houdt hij van de kasseien? ‘Het is wel oké, voor één keer per jaar. Een droge of natte Parijs-Roubaix maakt veel verschil’, zei hij, ‘het zal de stijl van de wedstrijd veranderen, ook de wind speelt zijn rol natuurlijk en het wordt blijkbaar warm genoeg. Te warm zou ook weer niet goed zijn. Ik doe altijd mijn best in een wedstrijd, ook in Roubaix, maar ik had er inderdaad nog niet veel succes. Het is een andere wedstrijd dan de Ronde: het parcours is anders: vlakker en meer kasseien.’

Quick-Step Floors scoorde de voorbije weken en staat er als een stevig blok. Dat kan ook Sagan niet ontkennen. ‘Hoe ze momenteel koersen is zeer goed’, sprak hij, ‘dus ja, ze zijn zeker een stevige tegenstander, voor iedereen. Of Niki Terpstra dan opnieuw de sterkste man in de ploeg zal zijn, kan ik niet zeggen. Het hangt ervan af, ik weet niet wat er zondag zal gebeuren. Overigens moet je niet alleen naar Quick-Step en Bora kijken. Er zijn meer teams in Parijs-Roubaix en een tactiek moet je tijdens de koers verder bepalen.’

Zijn eigen vormpeil is momenteel nog wat een vraagteken. ‘Ik voel me niet slecht: ook niet geweldig, maar wel goed genoeg. Of ik sterker aan het worden ben? Tja, ik win alleszins meer aan ervaring’, lachte hij de vraag weg.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten