Ekimov neemt het op voor Armstrong

© EPA

De Russische ex-wielrenner hecht weinig geloof aan de dopingbeschuldigingen die zijn Amerikaanse ex-ploegmaat Tyler Hamilton deed aan het adres van Lance Armstrong.

De Russische ex-wielrenner Viatcheslav Ekimov hecht weinig geloof aan de dopingbeschuldigingen die zijn Amerikaanse ex-ploegmaat Tyler Hamilton deed aan het adres van zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong.

“Er zit iets achter zijn verhaal,” zegt Ekimov. “Eerst en vooral klopt het niet. Volgens mij ligt geld of een andere motivatie aan de oorsprong. Bovendien begrijp ik niet waarom hij nu pas met dit verhaal komt. Zo’n mensen noem ik leugenaars. Ik denk dat sommige mensen Lance kapot willen.”

Ekimov, momenteel ploegleider bij Team RadioShack, was tussen 2000 en 2005 ploegmaat van Armstrong bij US Postal en Discovery Channel.

Hamilton, van 1998 tot 2001 ploegmaat van Armstrong bij US Postal, beschuldigde de Texaan vorige week op de Amerikaanse televisiezender CBS van dopinggebruik. Volgens Hamilton zorgden een UCI-lid er ook voor dat een positieve test van Armstrong nooit aan het licht kwam. De UCI ontkent dat. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier