Fabian Cancellara verlaat Tour voor hoogzwangere vrouw

© Reuters

Fabian Cancellara komt niet meer aan de start van de 11e etappe van de Ronde van Frankrijk. De Zwitser keert, zoals hij al had aangekondigd, naar huis om zijn hoogzwangere vrouw bij te staan.

Dat bevestigt zijn ploeg RadioShack-Nissan-Trek. In het Tourprogramma Vive le Vélo op Eén had Cancellara dinsdag al aangekondigd dat zijn vrouw op het punt stond om te bevallen en dat hij de Tour niet zou uitrijden.

“De beslissing om de Tour te verlaten is moeilijker dan je zou denken,” legt Cancellara uit. “Onze Ronde was tot nu toe uitstekend, de sfeer in de groep is uitstekend, en dat maakt het moeilijk om hier op te geven. Aan de andere kant begrijpen mijn ploegmaats en ploegleiders mijn beslissing en gaan ze ermee akkoord. Ik ben immers niet alleen wielrenner, maar ook echtgenoot en vader, met een nieuwe baby op komst. Ik wil erbij zijn wanneer mijn vrouw Stefanie van ons tweede kindje bevalt. Die ’trofee’ is belangrijker dan nieuwe ritwinst of een olympische medaille. Ik moet mijn vrouw al bedanken voor haar geduld met me tijdens de laatste maanden van haar zwangerschap. Het minste wat ik terug kan doen, is haar bijstaan in deze lastige laatste dagen.”

Cancellara won de proloog van de Tour in Luik en droeg daarna een week de gele trui. Na tien ritten stond hij 52e in de stand, op ruim een halfuur van leider Bradley Wiggins.

‘Spartacus’ verdedigt op 1 augustus zijn olympische tijdrittitel in Londen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier