Fabian Cancellara zet punt achter seizoen

© AFP

De Zwitser neemt in september dus niet deel aan het WK in Valkenburg.

Fabian Cancellara brak bij een val in de Ronde van Vlaanderen zijn rechtersleutelbeen. Ook tijdens de olympische wegrit in Londen ging hij tegen de vlakte en bezeerde opnieuw zijn rechterschouder. Om de breuk in zijn sleutelbeen te laten herstellen, waren er pinnen aangebracht en die zullen volgende week operatief verwijderd worden. Dat zegt Tim Vanderjeugd, woordvoerder van RadioShack-Nissan-Trek.

Vanderjeugd kon het forfait van Cancellara voor het WK wel nog niet bevestigen, maar volgens manager Armin Meier zit het seizoen van Cancellara erop.

Na de operatie neemt de Zwitserse tijdritkampioen even vakantie, om in oktober te beginnen aan de voorbereiding voor 2013, aldus Meier.

Tweede dochterVolgens de manager was 2012 een emotionele rollercoaster voor de Zwitser, met behalve de twee valpartijen ook de geboorte van zijn tweede dochter en perikelen bij RadioShack, en speelt ook dat mee bij zijn beslissing om er nu al een punt achter te zetten.

Valpartijen

Voor Cancellara was 2012 een moeilijk jaar, met valpartijen in de wedstrijden die zijn hoofddoel waren: Vlaanderens Mooiste en de Spelen. In de olympische tijdrit moest hij bovendien zijn titel afstaan aan Bradley Wiggins.

Toch ziet het ‘mindere’ seizoen van Spartacus er nog steeds indrukwekkend uit, met onder meer proloogwinst in de Tour en zeven dagen gele trui. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier