Fédrigo wint zestiende etappe in de Tour

© Belga

Aan de kop van de stand verandert er niets. Contador blijft in het geel. Van den Broeck staat nog steeds op de vijfde plaats.

De Fransman Pierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Telecom) heeft dinsdag in Pau de zestiende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen.

Tijdens de rit stonden vier zware Pyreneeëencols op de agenda: de Peyresourde, de Aspin, de Tourmalet en de Aubisque.

De laatste col lag echter op 60 kilometer van de aankomst. Op 45 kilometer van de streep ontsnapte de Spanjaard Carlos Barredo.

Hij werd in de slotkilometer gegrepen en voorbij gereden door een groepje met naast Fédrigo ook Lance Armstrong en Jurgen Van de Walle.

Uiteindelijk was Fédrigo de sterkste in de spurt, voor de Fransman Sandy Casar en de Spanjaard Ruben Plaza. Armstrong werd zesde, Van de Walle zevende.

Het peleton eindigde op 6:45 minuten. Alberto Contador behoudt de gele trui voor Andy Schleck. Jurgen Van den Broeck blijft op de vijfde plaats staan.

In het klassement voor de groene puntentrui heeft Thor Hushovd vier punten voorsprong op Alessandro Petacchi. Anthony Charteau leidt in het bergklassement met vijftien punten voorsprong op Christophe Moreau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier