Ferrari bestraft voor gevaarlijke sprint in Giro (video)

© AFP

Italiaan werkt Mark Cavendish en Taylor Phinney tegen het asfalt in massasprint.

De Australiër Matt Goss (GreenEdge) heeft de derde etappe in de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. Na een rit over 190 km met start en aankomst in het Deense Horsens was hij in een massaspurt de snelste voor de Argentijn Juan José Haedo (Saxo) en de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin).

De koerscommissarissen hebben na afloop van de etappe beslist om Roberto Ferrari (Androni), die als tiende over de meet kwam, te bestraffen door hem in de uitslag op de laatste plaats van het peloton te zetten. De Italiaan kreeg die straf voor zijn gevaarlijk manoeuvre in volle sprint in de straten van Horsens. Ferrari week plots uit naar rechts waardoor hij wereldkampioen Mark Cavendish (Sky) in volle vaart raakte. ‘Cav’ kwam ongelukkig ten val en sleurde een deel van het peloton mee tegen het asfalt. Leider Taylor Phinney (BMC) liep bij die valpartij een blessure aan de rechterenkel op.

Beste beelden vanaf 8:15

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Phinney moest verzorgd worden op het parkoers en kwam dus heel wat later dan winnaar Goss over de meet. De koersdirectie zette hem op de laatste plaats in de uitslag, maar in dezelfde tijd als de winnaar.

Volgens het reglement krijgt een renner die valt in de laatste drie kilometer dezelfde tijd als de groep waarvan hij deel uitmaakte op het moment van de valpartij. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier