Geen Ronde van Baskenland en Clásica San Sebastian door crisis?

© Reuters

Organisatoren vinden geen geld om WorldTour-wedstrijden te organiseren, dat meldt cyclingnews.com.

De economische crisis laat zich hard voelen in Spanje. Maar ook de Spaanse wielersport deelt in de klappen. De Ronde van het Baskenland en de Clásica San Sebastian dreigen te verdwijnen.

“Als er een moment komt waarop we moeten zeggen ‘we hebben genoten van de ervaring, we hebben het beleefd en nu is het gedaan,’ dan komt dat moment,” klinkt het somber bij Jaime Ugarte, de voorzitter van het organiserende comité.

Hoofdsponsor

Door de economische crisis moet ook de Baskische overheid haar uitgaven beperken. De voormalige hoofdsponsor van de Ronde van het Baskenland kan dit jaar niet meer meewerken aan de rittenkoers die al sinds 1924 bestaat.

Als er geen nieuwe investeerders gevonden worden tegen 5 maart dan komt de Baskische ronde samen in het rijtje met de ‘Euskal Bizikleta’ en de ‘Surbida a Urkiola’ die respectievelijk in 2009 en 2010 verdwenen.

WorldTour-kalender

Beide koersen staan op de UCI WorldTour-kalender maar dat blijft misschien niet lang zo. In het geval dat ze verdwijnen blijven er nog maar twee Spaanse wielerevenementen op de kalender. De Ronde van Catalunya en de Ronde van Spanje.

“Niemand verdient hier één enkele peseta aan, zelfs niet de mannen die de hekken aan start en finish opstellen,” verduidelijkt Jaime Ugarte het vrijwilligerskarakter van de ronde. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier