Gerald Ciolek wint Milaan-Sanremo

© belga

Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka) heeft de tot 240 kilometer ingekorte 104e editie van Milaan-Sanremo gewonnen.

Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka) heeft zondag de tot 240 kilometer ingekorte 104e editie van Milaan-Sanremo gewonnen.

In een sprint met zeven was de 26-jarige Duitser sneller dan de Slovaakse topfavoriet Peter Sagan en de Zwitser Fabian Cancellara. Jurgen Roelandts was met een zestiende plaats beste Belg.

Het is de tweede zege van het seizoen voor Ciolek. Begin deze maand won hij de tweede etappe in de Driedaagse van West-Vlaanderen (cat. 2.1).

Op de erelijst volgt Ciolek de Australiër Simon Gerrans op. Hij is de eerste Duitse winnaar sinds Erik Zabel, die in 2001 zijn vierde zege boekte.

Gilbert

Philippe Gilbert, die vooraf tot de favorieten behoorde, ondervond geen last van de slechte weersomstandigheden. “De slechte weersomstandigheden hebben me niet gehinderd, want daar heb ik wel enige ervaring mee”, reageerde Gilbert na afloop.

“Na de tweede start ging het er heel snel aan toe en werd het moeilijk. Op de Cipressa heb ik het tenslotte zelf geprobeerd. Maar bij gebrek aan organisatie in onze kopgroep liep het met een sisser af. Daarop heb ik nog geprobeerd om met Jurgen Roelandts naar de drie leiders Chavanel, Vorganov en Stannard te rijden, maar ik vond het geen zin hebben om door te zetten”, voegde Gilbert eraan toe.

Dat de insinuaties over het gebruik van cortisonen hem mentaal gehinderd zouden hebben, lachte de wereldkampioen weg. (Belga/BO)

De eerste 10 van de 104e editie van Milaan-Sanremo

1. Gerald Ciolek
2. Peter Sagan
3. Fabian Cancellara
4. Sylvain Chavanel
5. Luca Paolini
6. Ian Stannard
7. Taylor Phinney
8. Alexander Kristoff
9. Mark Cavendish
10. Bernhard Eisel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier