Gerecht zoekt doping bij Bart Wellens

© Belga

Na het hartfalen van Bart Wellens, is het parket van Tunhout een onderzoek naar doping gestart. Het gerecht viel binnen in de woning van Wellens.

Het gerecht in Turnhout heeft vijf huiszoekingen gehouden in het raam van een dopingonderzoek, onder meer bij veldrijder Bart Wellens. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Het parket zou na het hartfalen van Bart Wellens, kort voor het Belgisch kampioenschap, informatie gekregen hebben over mogelijk dopinggebruik.

Onschuld

De spilfiguur in het onderzoek is Luc Van den Broeck uit Herentals, een volgens de kranten omstreden leverancier van voedingssupplementen. Ook die kreeg woensdag speurders over de vloer, net als de broer van Bart, Geert Wellens, en Belgisch kampioen bij de elite zonder contract Kevin Cant. Allemaal houden ze hun onschuld staande.

Hormonen

De parketwoordvoerder bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar mogelijke inbreuken op de hormonenwetgeving en dat Van den Broeck de centrale figuur is in het onderzoek. Er werd nog niemand in verdenking gesteld.

“Dit is niet plezant, maar ik sta recht in mijn schoenen. Ik heb er dus geen probleem mee dat de speurders hun werk doen”, reageert Bart Wellens in de kranten. Hij zou binnenkort ook verhoord worden. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier