Getuigen opgeroepen in zaak-Landis

© Epa

De Amerikaanse autoriteiten hebben getuigen opgeroepen om het eventuele dopinggebruik van Lance Armstrong en andere renners van de vroegere US Postal-ploeg te onderzoeken.

Dat meldt The New York Times dinsdag. Het oproepen van getuigen is een belangrijke stap in het onderzoek naar mogelijk dopinggebruik bij de intussen opgedoekte wielerploeg.

De opgeroepen renners, van wie er sommigen momenteel aan het werk zijn in de Ronde van Frankrijk, zouden anoniem voor de jury kunnen getuigen.

Beschuldigingen

Ex-wielrenner Floyd Landis, die zijn Tourzege van 2006 moest inleveren na een positieve plas, beschuldigde eind mei zijn ex-ploegmaat Armstrong en ploegleider Johan Bruyneel van het aanzetten tot dopinggebruik.

In totaal beschuldigde Landis, die ook zelf toegegeven heeft systematisch doping te hebben gebruikt, een vijftiental personen. Ook het Amerikaanse antidopingagentschap USADA startte al een onderzoek.

Armstrong, die 31e staat in de huidige Tour, heeft altijd ontkend doping te hebben gebruikt. Hij is ook nooit betrapt en dus gesanctioneerd geweest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier