Gijs Van Hoecke: ‘We gaan voor niets minder dan winst’

© BELGA

Gijs Van Hoecke en Kenny De Ketele starten op de Zesdaagse van Gent met hoge ambities.

Gijs Van Hoecke werd wereldwijd bekend toen hij tijdens de Spelen in Londen dronken afgevoerd werd na een nachtelijk uitstapje. Maar in de eerste plaats is Van Hoecke natuurlijk een uitstekende pistier. Op de Zesdaagse van Gent starten hij en Kenny De Ketele met hoge ambities.

In een interview met Sport/Voetbalmagazine is Van Hoecke, die in april 2012 samen met Kenny De Ketele de wereldtitel ploegenkoers binnenhaalde, niet van plan zich te verstoppen: “Als thuisrijders is het voor ons al een fantastische belevenis om in de geweldige ambiance van het Kuipke deel te nemen, maar ons doel ligt hoger. We waren er vorig jaar bij onze eerste poging al heel dichtbij. Ditmaal gaan we voor niets minder dan winst.”

“Iljo Keisse zal met Wim Stroetinga onze grootste concurrent zijn. Iljo heeft al zes keer gewonnen in Gent. Ik kijk nog altijd enorm naar hem op, maar we willen hem wat graag verslaan. Hoe we het gaan aanpakken, zal na de eerste dag wel duidelijk worden. Iljo en Stroetinga zijn allebei heel snel, hen in de sprint kloppen wordt moeilijk. We zullen dus moeten aanvallen, maar dat ligt ons wel. Afwachten is niet onze stijl.”

Vorig jaar kwam Van Hoecke op enkele ronden van het einde ten val. Een pijnlijk moment… “Het was heel spijtig”, aldus de jonge wielrenner. “We hebben het Keisse en Glenn O’shea moeilijk gemaakt, denk ik, maar de zege had er allicht niet meer in gezeten. Lang hebben we er niet bij stilgestaan, we hebben onmiddellijk tegen elkaar gezegd: ‘Volgend jaar komen we terug om te winnen.’ Vallen hoort nu eenmaal bij de koers, hé.” (RVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier