Greg LeMond: ‘Lance Armstrong verdient gevangenisstraf’

© Epa

Drievoudig Tourwinnaar Greg LeMond heeft uitgehaald naar Lance Armstrong. ‘Wat hij gedaan heeft, is geen sportieve inbreuk, maar een criminele daad.’

Greg LeMond, drievoudig tourwinnaar heeft op CNN uitgehaald naar dopingzondaar Lance Armstrong. “Wat hij gedaan heeft, is geen sportieve inbreuk. Dat is een criminele daad en
daarvoor verdient hij een gevangenisstraf”, zo zei de Amerikaan in een interview.

“Er was bij Armstrong sprake van georganiseerde maffiapraktijken”, vervolgde LeMond. “Hij heeft geprobeerd om mensen kapot te maken.”

‘Niet in staat tour te winnen’

Verder plaatste LeMond ook vraagtekens bij de atleet Armstrong. “Ik ken zijn fysieke capaciteiten. Als hij clean zou geweest zijn in de Tour, en alle andere renners zouden ook zonder verboden middelen gereden hebben, dan zou hij maximaal in de top 30 geëindigd zijn. Hij is niet in staat om de Ronde van Frankrijk te winnen, zelfs niet om in de top vijf te finishen”, besloot hij.

Midden januari bekende Armstrong in een interview met Oprah Winfrey dat hij jarenlang doping gebruikte. In oktober 2012 had de gevallen wielerheld al zijn zeven Tourzeges moeten inleveren en werd hij levenslang geschorst na een onderzoek van het Amerikaanse Antidopingagentschap USADA. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier