Greg Van Avermaet wint Gent-Wevelgem

© Belga

Greg Van Avermaet heeft Gent-Wevelgem gewonnen voor Jens Keukeleire. Peter Sagan werd verder.

Greg Van Avermaet (BMC) heeft zondag de 79e editie van Gent-Wevelgem (WorldTour) gewonnen.

De olympisch kampioen haalde het na een race over 249,2 km tussen Deinze en Wevelgem in een sprint met twee voor Jens Keukeleire (Orica-Scott). De Slovaakse wereldkampioen Peter Sagan, de winnaar van 2013 en 2016, werd op enkele tellen derde.

Voor Avermaet is het zijn tweede grote overwinning in drie dagen. Vrijdag zegevierde hij in de E3 Harelbeke. Ook Omloop Het Nieuwsblad won hij dit jaar.

De wedstrijd werd gekleurd door een vroege ontsnapping van een groep van negen, bij wie Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise). De voormalig Belgisch kampioen bleef met de Fransman Loïc Chetout (Cofidis) het langst vooruit. Op 40 km van de streep werd hij gegrepen.

Daarna was het woord aan de favorieten. Uit een elitegroep van veertien sprongen vijf renners weg, bij wie Keukeleire en Van Avermaet. Die twee versnelden op hun beurt op zo’n 14 km van de meet. Sagan, Terpstra en Andersen trachtten het gat te dichten maar schoten net tekort. Daarop sprintten de Belgen voor de zege. Sagan werd even later derde, drievoudig winnaar Tom Boonen zesde.