Het geheim van Chris Froome

© ImageGlobe

Christopher Froome (28), momenteel leider in het klassement van de Ronde van Frankrijk, heeft niets aan het toeval overgelaten in zijn voorbereiding op de Tour de France.

Christopher Froome (28), die met groot machtsvertoon de gele trui veroverde in de Ronde van Frankrijk, heeft niets aan het toeval overgelaten in zijn voorbereiding op de Tour de France.

Chris Froome beschouwt de hoge El Teidevulkaan op Tenerife als zijn tweede huis. Het is de ideale locatie voor de perfecte hoogtestage, weet de Team Skykopman. Want aan de klim komt geen einde en de klimatologische omstandigheden zijn er ideaal.

Ook Lance Armstrong kwam zich er destijds voorbereiden op de Tour, maar volgens ex-ploegmaat Tyler Hamilton werd er in Hotel Parador wel epo in de Amerikaan geïnjecteerd. Vijf tot zeven uur per dag trainde de Texaan gewoonlijk op het Canarische eiland, soms weken aan een stuk.

Vanuit het dal is het in totaal 51 kilometer klimmen naar de top van de Teide, op een hoogte van 2325 meter. Vincenzo Nibali legde er de basis voor zijn triomf in de Giro eind mei, Joaquim Rodríguez schijnt zowat op Tenerife te wonen én Bradley Wiggins zou er een jaar geleden zowat 100.000 hoogtemeters hebben afgelegd vooraleer hij zijn zegetocht in de Tour begon. Dat staat gelijk aan een kleine honderd beklimmingen van Alpe d’Huez.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier