Jan Bakelants: ‘Ik heb getekend bij Omega Pharma-Quick.Step’

© Belga

Jan Bakelants heeft getekend bij Omega Pharma-Quick.Step. Hij wordt ploeggenoot van Tom Boonen.

Bakelants rijdt in 2014 voor Omega Pharma-Quick.Step. Dat zegt hij in zijn column in Gazet Van Antwerpen. “Ik heb een ploeg voor volgend jaar!”, opent hij zijn column in GVA.

“Vanaf 1 januari trek ik het shirt van Omega Pharma-Quick.Step aan! Dat is goed voor een gi-gan-tisch gevoel van opluchting. Een hele tijd geleden nam ik me voor dat ik zekerheid wilde hebben over mijn toekomst voor de start van het wereldkampioenschap. Begin deze week stortte de wereld nog in toen ik te horen kreeg dat ik niet bij Team Alonso aan de slag kon”, klonk het.

De 27-jarige Olenaar is aan zijn laatste weken bij RadioShack-Leopard-Trek bezig, dat in zijn huidige vorm wordt opgedoekt. Hij won dit jaar een Tourrit en droeg de gele trui. Vorige week schreef hij de GP van Wallonië op zijn naam. Zondag is hij een van de zeven Belgen in de WK-wegrit in Firenze.

“Ik wilde graag naar de ploeg van Patrick Lefevere, hij wilde mij er graag bij. Met een man van zijn kaliber hoeven onderhandelingen niet lang te duren. We waren er vlug uit. Ik teken voor één jaar en heb het gevoel dat ik thuiskom. Met nogal wat renners van dat team reed ik in de jeugdcategorieën samen bij Beveren 2000, dus van aanpassingsproblemen zal er geen sprake zijn. Over mijn rol hebben we het nog niet gehad, maar ik neem aan dat ik een goeie aanvulling kan zijn in de kern voor de Waalse klassiekers.”Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier