Joaquim Rodriguez boekt op Plateau de Beille tweede ritzege

Joaquim Rodriguez © Reuters

Joaquim Rodriguez (Katusha) heeft donderdag de twaalfde etappe in de 102e Ronde van Frankrijk gewonnen.

Joaquim Rodriguez (Katusha) heeft donderdag de twaalfde etappe in de 102e Ronde van Frankrijk gewonnen. In de derde en laatste Pyreneeënrit, over 195 kilometer van Lannemezan naar Plateau de Beille, had de 36-jarige Spanjaard 1:12 voor op de Deen Jakob Fuglsang. De Fransman Romain Bardet werd op 1:49 derde.

De 30-jarige Brit Chris Froome (Sky), in de etappe tiende op 6:47, behield de gele leiderstrui. Hij heeft 2:52 voor op de Amerikaan Tejay van Garderen en 3:09 op de Colombiaan Nairo Quintana.

Sep Vamarcke reed lange tijd met de Poolse wereldkampioen Michal Kwiatkowski aan de leiding, maar zag op de slotklim buiten categorie alle favorieten voorbijgaan en werd uiteindelijk op 12:38 30e, net voor Serge Pauwels, 32e op 13:35.

Voor Rodriguez is het de tweede ritzege in deze Tour. Vorige week maandag won hij de derde etappe, met aankomst op de Muur van Hoei. Met ook nog twee ritzeges en de eindzege in de Ronde van het Baskenland zit hij dit seizoen aan vijf overwinningen, allemaal in de WorldTour. In de Tour de France won hij in 2010 al eens een etappe. In 2013 stond hij als derde in de eindstand mee op het podium. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier