Jolien D’hoore verlengt titel op BK wielrennen

© Belga

Jolien D’hoore heeft haar titel verlengd op het Belgisch kampioenschap wielrennen in Tervuren.

Jolien D’hoore (Wiggle Honda) heeft op het Belgisch kampioenschap wielrennen in Tervuren haar titel verlengd.

De 25-jarige D’hoore was in een sprint sneller dan Lotte Kopecky. Sofie De Vuyst mocht als derde mee het podium op. Het waren Goedele Van Den Steen en Julie Cotteels die voor de eerste ontsnapping van de dag zorgden.

Solotocht

Sarah Inghelbrecht trok in haar eentje naar de twee leidsters toe en liet hen na een tijdje ook in de steek. Zij begon aan een solotocht die na zowat 51 kilometer stokte. Het sein dan voor Lieselot Decroix om te gaan versnellen. Op drie ronden van het einde smolt het peloton echter bijeen. Lotte Kopecky ging op 30 kilometer van de finish alleen aan de haal uit een eerste deel van het peloton dat nog uit 24 rensters bestond. Ook Kopecky kon het niet uitzingen tot het einde en nog voor het ingaan van de slotronde vloeide alles opnieuw samen.

Omvangrijke kopgroep

Jessie Daams wou een sprint met deze groep niet afwachten en ontbond haar duivels. Zij sloeg snel een kloof van 0:40 op de achtervolgende groep. Kopecky trachtte in haar eentje de kloof naar de leidster te overbruggen, maar slaagde daar niet in. Ook Daams zag haar poging stranden op anderhalve kilometer van de eindmeet.

Meteen werd duidelijk dat de nieuwe Belgische kampioene uit een omvangrijke kopgroep zou komen. In de daaropvolgende massasprint stond er geen maat op Jolien D’hoore. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier