Jurgen Van den Broeck kampt met infectie, maar geeft niet op

Jurgen Van den Broeck © Belga Image

Onderzoek heeft uitgewezen dat er zich in het bloed van wielrenner Jurgen Van den Broeck sporen van de bacteriesoort mycoplasma bevinden.

Dat bevestigde ploegarts Jan Mathieu dinsdag. De infectie verklaart de mindere prestaties van de kopman van Lotto-Belisol in de Ronde van Frankrijk.

Lossen

Zaterdag maakte Van den Broeck geen goede beurt in de 14e etappe. Op de slotklim naar Risoul moest hij bijna meteen lossen. ‘Ik heb geen kracht, geen goed gevoel in de benen en weet niet hoe het komt’, zei hij toen na afloop.

Van den Broeck zakte daardoor naar de 11e plaats in het algemeen klassement, op 11’02” van de Italiaanse leider Vincenzo Nibali.

Antibiotica

‘Zoals gevreesd zijn er sporen van mycoplasma in zijn bloed gevonden’, stelde Mathieu. ‘Zaterdagavond zijn we uit voorzorg al begonnen met een antibioticakuur. Jurgens vriendin (Joke Peeters) heeft ook zo’n bacteriële infectie op de longen. Gelukkig zijn we er relatief vroeg bij. Gewone mensen voelen de impact van zo’n infectie nauwelijks. Maar als topsporter is het moeilijk om zo diep te gaan.’

VDB start wel in de 16e rit. Arne Houtekier, woordvoerder van Lotto-Belisol: ‘Het wordt afwachten hoe hij de komende dagen zal reageren.’ (Belga/KVDA)

Volg de zestiende Tourrit live vanaf 15 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier