Katusha bevestigt komst Jurgen Van den Broeck: ‘Hij zal ons opnieuw verbazen’

Jurgen Van den Broeck © BELGA

Jurgen Van den Broeck (32) rijdt komend wielerseizoen voor Katusha. De regerende Belgische kampioen tijdrijden komt over van Lotto-Soudal, waar hij maar liefst negen jaar aan de slag was.

Dat bevestigt de Russische wielerformatie. Bij Katusha wordt Jurgen Van den Broeck ploegmaat van onder meer Alexander Kristoff en Joaquim Rodriguez.

Vertrouwen

De overgang van ‘VDB’ naar Katusha hing al een tijdje in de lucht, maar werd pas vrijdag bevestigd. ‘Na negen seizoenen bij hetzelfde team was het tijd om te vertrekken’, aldus Van den Broeck in een persbericht. ‘Ik miste het vertrouwen van de ploeg in me. Tegelijkertijd kwam er concrete interesse van Katusha. Al in 2013, toen ik met mijn knie sukkelde, vroegen Viacheslav Ekimov en José Azevedo regelmatig hoe het met me gesteld was. Ze overtuigden me om niet op te geven en waren én zijn er van overtuigd dat ik opnieuw op topniveau kan fietsen. Toen ze me vroegen om naar Katusha te komen, voelde ik meteen dat dat een grote eer was. Ik ken Ekimov en Azevedo al van toen ik neoprof was, ze waren ervaren renners en ik stak veel van hen op.’

Ambitie

Van den Broeck werd derde in de Tour de France van 2010 en eindigde twee jaar later als vierde. ‘In welke Grote Ronde(s) ik volgend jaar ook start, zal ik sowieso alles geven, voor mezelf en voor de oude en jonge ploegmaats. Ik start opnieuw met de ambitie van een junior’.

‘De erelijst van Jurgen Van den Broeck zegt voldoende over zijn capaciteiten, maar ik herinner me hem vooral van zijn eerste profjaren. Hij is niet veranderd en blijft 100 procent prof en een echte teamplayer. Hij zal ons opnieuw verbazen’, voorspelt algemeen manager Viacheslav Ekimov. Naast Van den Broeck wist Katusha overigens ook de Duitser Nils Politt te strikken, de Duitse kampioen bij de beloften tekende een contract voor twee seizoenen.

WK tijdrijden

Van den Broeck startte donderdag niet meer in de Vuelta. Hij keerde huiswaarts om zich voor te bereiden op het WK tijdrijden in Richmond, dat op woensdag 23 september wordt verreden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier