Kevin Pauwels wint GvA Trofee veldrijden

© Belga

Kevin Pauwels (Sunweb-Revor) wint de GvA Trofee veldrijden voor de eerste keer.

Kevin Pauwels (Sunweb-Revor) heeft voor het eerst in zijn carrière de GvA Trofee veldrijden gewonnen. Pauwels had in de Sluitingsprijs in Oostmalle, de laatste manche van het seizoen in de GvA Trofee, genoeg aan een derde plaats om de eindzege veilig te stellen.

De zege ging in Oostmalle naar wereldkampioen Niels Albert (BKCP-Powerplus). Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick.Step) werd tweede.

Wereldbekerwinnaar Pauwels had voor de start van de Sluitingsprijs twaalf punten voorsprong op Tsjechisch kampioen Stybar, de enige die de Kempenaar nog kon bedreigen in de strijd voor de eindzege.

Bezeten Pauwels

De 27-jarige Pauwels wou er dan ook een harde cross van maken en ging in de beginfase als een bezetene tekeer. Enkel Stybar kon volgen, pas iets over halfweg koers slaagde Niels Albert erin om de kloof met de leiders te dichten.

Stybar demarreerde vervolgens als eerste, maar Albert remonteerde onmiddellijk en kon zo solo naar zijn achtste overwinning van het seizoen rijden, zijn eerste in de regenboogtrui.

Stybar op twee

Stybar moest vrede nemen met de tweede plaats, Pauwels werd derde en pakte zo voor de eerste keer de eindzege in de GvA Trofee.

Stybar eindigt op de tweede plaats in de eindstand. Belgisch kampioen Sven Nys (Landbouwkrediet) had aan een vierde plaats in Oostmalle genoeg om zijn derde plaats in de eindstand veilig te stellen.

Nys voor eerst niet gewonnen

Op de erelijst van de GvA Trofee Veldrijden volgt Pauwels Sven Nys op, die voor het eerst sinds 2005 de eindzege in de GvA Trofee niet kon binnenhalen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier