Kijkoperatie voor Jurgen Van den Broeck

© Belga

Het blijft onduidelijk hoe lang Jurgen Van den Broeck ‘out’ zal zijn. Een kijkoperatie moet volgende week de ernst van de blessures vaststellen die hij opliep tijdens een valpartij op het einde van de vijfde etappe.

Jurgen Van den Broeck ondergaat volgende week een kijkoperatie in het ziekenhuis van Herentals. Dat meldde zijn manager Jef Van den Bosch aan Belga. De Lotto-Belisol-renner heeft volgens een eerste diagnose een partiële scheur van de achterste kruisband en de mediale band van de rechterknie, een kraakbeenletsel en kneuzingen aan het bot en de patellapees.

“De kijkoperatie kan nog niet deze week plaatsvinden omdat Jurgen verschillende open wonden aan zijn knie heeft”, verklaarde Van den Bosch. “Hierdoor is het risico op infecties te groot. Hij kan nog niet stappen. Verder kunnen we nog niet inschatten hoe lang hij out zal zijn.”

De 30-jarige Van den Broeck kon donderdag niet meer starten in de Ronde van Frankrijk. Hij raakte woensdag op het einde van de vijfde etappe betrokken bij een massale valpartij. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier