Laurent Jalabert ‘enorm geschokt’ over dopingbeschuldigingen

© Reuters

De Franse ex-wielerkampioen Laurent Jalabert heeft volgens de Franse krant L’Equipe EPO gebruikt in de Tour de France van 1998. Zelf reageert hij “verrast en geschokt.”

Volgens bevindingen van een parlementaire onderzoekscommissie die de voorbije maanden onderzoek deed naar dopinggebruik binnen het Franse wielrennen testte ‘Jaja’ positief op epo.

“Ik kan niet zeggen of het fout is, ik kan niet zeggen of het juist is”, reageerde Jalabert op de Franse televisiezender France 2, waar hij consultant is voor de Tour de France. Tegenover een andere televisiezender, RTL, verklaarde Jalabert erg verrast en geschokt te zijn.

‘Vertrouwen in de ploegdokters’

“Het onderzoek ging over de efficiëntie van de strijd tegen doping, maar vandaag heb ik het gevoel dat mijn proces is”, aldus Jalabert. “Ik heb altijd vertrouwen in de ploegdokters gehad en had geen enkele reden om wantrouwig te zijn. We werden verzorgd, maar het was moeilijk om weten welke medicatie we toegediend kregen.”

Tourcommentator afJalabert laat verder weten dat hij geen commentaar meer zal geven bij de Tour op de Franse radio en televisie. Dat bevestigde hij aan het Franse persagentschap AFP.

De Fransman, die in 2002 een punt achter zijn carrière zette, heeft dopinggebruik nooit expliciet toegegeven, maar gaf tussen de regels wel mee dat dopinggebruik normaal was in de jaren 90. (Belga/TV/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier