Leopard Trek blijft in Giro

© Belga

De ploegmaats van Wouter Weylandt willen eer betonen aan de overleden renner.

Naar aanleiding van het overlijden van de Gentse wielrenner Wouter Weylandt opent het Gentse stadsbestuur een rouwregister in de inkomhal van het Gentse stadhuis (Botermarkt 1). OOk het centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde heeft een rouwregister geopend.

Alle renners van het Luxemburgse team Leopard Trek verschijnen dinsdag aan de start van de vierde etappe in de Ronde van Italië, zo heeft de woordvoerder van de ploeg Tim Vanderjeugd bevestigd.

“De jongens staan erop eer te betonen aan hun ploegmaat Wouter Weylandt”, zegt Vanderjeugd.

Totaal verslagen

“We zullen dinsdag van start gaan uit respect voor de familie Weylandt en ook om ons verdriet te delen met de wielerwereld”, verklaarde manager Brian Nygaard na overleg met zijn coureurs. “De jongens zijn totaal verslagen. Als er iemand is die toch niet wil doorgaan, accepteren we dat ook.”

De vierde etappe, over 216 km tussen Genua en Livorno, wordt dinsdag geneutraliseerd en voorafgegaan door een minuut stilte voor Weylandt in Genua. Daarna zal het peloton gegroepeerd de etappe afleggen. Aan de eindmeet zullen de renners van Leopard Trek voor het peloton uitrijden en samen over de streep komen.

Dergelijke hommage vond ook al plaats in de Ronde van Frankrijk 1995, toen na de dodelijke crash van Fabio Casartelli.

Wouter Weylandt (26) liet maandag het leven toen hij in de afdaling van de Passo del Bacco zwaar ten val kwam op zijn hoofd.

Autopsie

Dinsdag vindt een autopsie plaats die uitsluitsel moet geven over de precieze doodsoorzaak.

De procureur van het Italiaanse Chiavari, Francesco Brancaccio, is aangesteld om de precieze omstandigheden van ongeluk te onderzoeken.

Om het onderzoek te kunnen starten, zijn alle beelden van de crash in beslag genomen door de politie. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier