Leukemans: ‘Ik blijf geloven dat ik ooit een topklassieker kan winnen’

© IMAGEGLOBE

Bjorn Leukemans (Vacansoleil-DCM) hoopt in Dwars door Vlaanderen, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem zijn twijfels omtrent zijn paraatheid uit te wissen.

Bjorn Leukemans (Vacansoleil-DCM) hoopt in Dwars door Vlaanderen, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem zijn twijfels omtrent zijn paraatheid uit te wissen.

De ouderdomsdeken van Vacansoleil-DCM begint met vraagtekens aan enkele belangrijke weken. “Ik begon aan Parijs-Nice met een griep in mijn lijf”, vertelt Leukemans in Sport/Voetbalmagazine.

“Met medicatie hield ik die onder controle, maar de eerste drie dagen reed ik met hevige pijn in de spieren rond. Uiteindelijk kon ik Parijs-Nice wel uitrijden en daar ben ik blij om. Ook al was het de hele week hard afzien voor mij, zo’n koers heb je toch nodig voor de klassiekers. Nu is het zieke gevoel weg, maar het wordt allemaal heel nipt. Het is dus een vraagteken wat ik in de klassiekers mag verwachten.”

S/VM: Hoe ga je het drieluik van deze week aanpakken?

“Ik ga eerst even aftasten en kijken hoeveel schade het ziek zijn heeft aangericht en hoe goed mijn lichaam al gerecupereerd is. Voel ik me goed, zal ik koersen zoals anders. Maar het is een moeilijke situatie. Aan de ene kant heb ik er geen vat op, aan de andere kant ben ik wat in paniek. Ik kan alleen maar mijn lichaam de tijd geven en voldoende laten rusten.”

S/VM: Intussen verstrijken de seizoenen. In juli word je 36.

“Je bent op je 36e niet versleten. Alles hangt af van je motivatie, of je het er nog kan voor opbrengen. Ik koers nog graag en kan zeggen dat de honger bij mij nog heel groot is. Volgens mij zat ik deze winter ook op schema tot ik ziek werd. Bovendien loopt eind dit jaar mijn contract af. Het is voor mij dus wel een belangrijk seizoen.”

S/VM: Hoe zie je je toekomst?

“Ik wil er na dit jaar nog zeker twee seizoenen bij doen. Als onze ploeg verdergaat, zal ik zeker eerst met mijn huidige werkgever praten. Maar ik zal niet rond de pot draaien: op mijn leeftijd speelt geld een belangrijke rol in contractonderhandelingen. Ik laat alles op mij afkomen. Het belangrijkste nu is presteren.”

S/VM: Zowel in de Ronde, Roubaix, de Amstel als Luik eindigde je al eens in de top tien.

“Ik werk straks opnieuw de hele reeks af. Ik blijf ook geloven dat ik ooit zo’n topklassieker kan winnen. Ik train ervoor en heb ervaring in de finales van al die wedstrijden. Volgens mij ligt Parijs-Roubaix me het best. Ik blijf dit ook de mooiste en meest heroïsche wedstrijd vinden.” (BVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier