Marianne Vos leed aan anorexia

© IMAGEGLOBE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Dat onthulde de Nederlandse wielrenster recent nog in haar biografie. Ze vertelde ook dat Rio 2014 haar nieuwe doel is, maar dan als mountainbiker.

De Nederlandse Marianne Vos is 25 maar mag nu al de beste wielrenster aller tijden genoemd worden. Ze heeft immers al alles gewonnen in heel wat disciplines: in het veldrijden, op de piste, op de weg,… Vorige week schreef ze nog voor de vijfde keer de Waalse Pijl bij op haar immense palmares. En nog is de honger van de Hollandse niet gestild. “Mijn volgende droom is goud in het mountainbiken op de Olympische Spelen van Rio.”

Sinds de Spelen in Peking in 2008 is Vos ook haar eigen coach, maar dat trainen zonder begeleiding pakte vorig jaar bijna verkeerd uit. Zo onthulde ze onlangs in haar biografie dat ze net voor de Spelen in Londen bijna met anorexia kampte in haar streven naar een extreem laag vetpercentage. Op een bepaald moment woog ze nog vijftig kilogram, zes kilo onder haar normale gewicht.

“Ik herstelde niet meer. Ik ging altijd maar door. Ik at nog wel drie maaltijden per dag, maar dat was met al de trainingen die ik deed, niet genoeg. Door het verhaal te vertellen wil ik aangeven dat het ondanks alle mooie prestaties ook bij mij niet allemaal vanzelf gaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier