Mario Cipollini (44) overweegt comeback in peloton

© Belga

Sprint Mario Cipollini binnenkort weer tegen Mark Cavendish en Tom Boonen? De Italiaanse voormalige topsprinter, die op 22 maart 45 wordt, zegt dat hij een comeback overweegt.

“De wetenschap kan er wel bij varen”, zegt Cipollini in La Gazzetta dello Sport, meldt Sporza. “Wat gebeurt er met het lichaam van een topsporter na zijn carrière? Hoe zou het reageren bij een comeback op het hoogste niveau? Kijk, ik ben 45 maar voel me niet oud. Ik train veel, zowel met amateurs als met profs.”

“Mijn motor is intact” Cipollini behaalde in zijn carrière maar liefst 189 overwinningen, waaronder Milaan – Sanremo (2002), het wereldkampioenschap (2002), 42 ritzeges in de Giro en 12 ritzeges in de Tour. In 2005 stopte hij met koersen. In 2008 maakte hij al eens een korte comeback.

De Italiaan zegt alvast fysiek in orde te zijn. “Ik weeg 90 kg, 8 meer dan toen ik top was. Maar die 8 kilogram zijn spieren,” aldus ‘Il Re Leone’. “Mijn rug en mijn knie doen wat moeilijk, maar mijn motor is intact. Ik ben in staat om deze weddenschap aan te gaan.”

Andrea Guardini coachen

Mocht Cipollini echt terugkeren in het peloton, dan wil hij zijn landgenoot Andrea Guardini, de snelle man van Farnese Vini, onder zijn hoede nemen.

“Andrea heeft talent en koerst op één van mijn fietsen. Wat zou het mooi zijn als ik in de Giro de sprint aantrek voor hem, tegen Cavendish. Hoeveel zeges zouden we pakken?” (Belga/KVDA)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier