Mark Cavendish ‘getrakteerd’ op urine tijdens tijdrit (video)

© AFP

De val van Tom Veelers heeft onaangename gevolgen gehad voor Mark Cavendish in de tijdrit. De Brit is langs het parcours uitgescholden en overgoten met urine.

Consternatie aan de bus van Omega Pharma-Quick.Step toen Mark Cavendish binnenkwam na zijn tijdrit.

De ‘Manx Express’ was na exact 42 minuten van zijn tijdrit vanaf. De Brit trok na de etappe onmiddellijk de teambus in en wou de media die samentroepte aan de autocar niet te woord staan. Dan kwam het nieuws binnen dat het Franse publiek de ex-wereldkampioen meermaals had getrakteerd op flesjes gevuld met urine.

Ook beschimpten enkele toeschouwers de spurtbom. Blijkbaar wilden zij hiermee een gebaar stellen na de ‘actie’ van de Brit in de rit naar Saint-Malo, toen hij Tom Veelers in de sprint ten val zou hebben gebracht.

Jerôme Pineau, Frans wielrenner en vriend van Cavendish uitte zijn ongenoegen over de beschamende actie al op twitter: “Schandalig hoe mijn vriend Cavendish tijdens de tijdrit is uitgescholden en overgoten is met urine tijdens het hele parcours.”

Wedstrijdjury: Cavendish treft geen schuldDe wedstrijdjury die de beelden van de eindsprint en valpartij heeft bestudeerd, heeft Cavendish nadrukkelijk vrijgesproken van elke schuld. Ook zijn directe concurrenten zouden Cavendish vrijwel onmiddellijk vrijgepleit hebben van schuld. Op de socialenetwerksites waren de meningen net iets meer verdeeld en kreeg Cavendish de volle lading. (Belga/INM)Herbekijk de onfortuinlijke val van Veelers:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier