Mark Cavendish na val Tom Veelers: ‘Zal nooit iemand opzettelijk aanrijden’

© Belga

Mark Cavendish heeft Tom Veelers zeker niet per opzet onderuit gereden. Dat stuurde de Britse sprinter snel via Twitter de wereld in na afloop van de tiende etappe in de Tour. “Ik zal nooit iemand opzettelijk aanrijden, zeker niet in de sprint. Ik hoop dat Tom Veelers in orde is”, meldde Cavendish.

In eerste instantie twitterde de oud-wereldkampioen: “Ik heb nog geen herhaling van de finale gezien, maar ik was betrokken bij een incident met Tom Veelers. Wat er ook gebeurde: als ik fout zat, spijt me dat.” Na het terugkijken van de beelden, stuurde Cavendish nogmaals een tweet de wereld in. “Naar mijn mening week ik niet van mijn lijn af. Ik passeerde Veelers en onze ellebogen raakten elkaar. Maar goed, hopelijk is hij okay.”

Tom Veelers: ‘Hij knalt vol tegen mijn stuur, dit hoort niet’

Veelers, die zich liet uitzakken nadat hij de sprint had aangetrokken voor Marcel Kittel, was een andere mening dan Cavendish toegedaan. “Ik denk niet dat hij in een rechte lijn sprintte. Hij knalt vol tegen mijn stuur. Dit hoort niet. Over een eventuele straf moet de organisatie zich uitspreken.”

Ploegleider Argos-Shimano: ‘Cavendish deelde beuk uit’

Ploegleider Rudi Kemna van Argos-Shimano vond dat Cavendish “een beuk had uitgedeeld” aan zijn renner. “Ik heb het nu twee keer teruggezien en dit kan echt niet. Hoe Cavendish hier aan het rijden is en de sprint aanging, daar heb ik geen woorden voor. Als de jury geen stappen onderneemt, dienen we zelf een klacht in. Hij rijdt gewoon vol op Tom in. Hij is toch niet blind?” (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier