Mark Cavendish start niet in tweede etappe Tour de France

Mark Cavendish © BELGAIMAGE

Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) start niet meer in de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk. De Brit heeft nog te veel last van zijn schouder na een zware valpartij.

Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) verschijnt zondag niet meer aan de start van de tweede etappe in de 101e editie van de Ronde van Frankrijk (WorldTour). De 29-jarige Brit heeft te veel last van de zware blessures na zijn val, die hij eigenlijk zelf veroorzaakte, tijdens de openingsrit van zaterdag.

“We hebben tot deze ochtend gewacht om een definitieve beslissing te nemen, maar de blessure aan de schouder van Mark Cavendish is veel te groot om deze Tour nog verder af te werken”, verduidelijkte sportdirecteur Wilfried Peeters.

“Zijn rechterschouder is zwaar geraakt na de impact van gisteren. Mark Cavendish heeft onmiddellijk na de wedstrijd zijn fout toegegeven: hij zocht in de sprint een gat dat er eigenlijk niet was. Er zat natuurlijk zeer veel druk op hem. De Tour kwam immers toe voor de deur van zijn moeder en hij kon met ritwinst meteen ook zijn eerste gele trui uit zijn carrière pakken. Het liep echter compleet anders uit. Wij moeten nu verder met acht renners en hopen Cavendish snel weer te recupereren. Waar en wanneer dat zal zijn, hangt af van het revalidatieproces.”

De tweede etappe in deze Tour gaat omstreeks 12u15 van start. Het peloton moet 201 kilometer afwerken tussen York en Sheffield. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier