‘Mathieu van der Poel, een nieuwe Van Avermaet’

© belga

Terwijl Wout van Aert (23) komend voorjaar al van de voorjaarsklassiekers wil proeven, zal Mathieu van der Poel (22) pas na zijn mountainbikemissie in Tokio 2020 zijn focus naar de weg verschuiven.

Het verhaal gaat dat Nederlandse ploegleiders van Team Sky en Trek-Segafredo al naar hem geïnformeerd hebben bij vader Adrie. ‘Het enige wat ik daarover kan en wil zeggen, is dat hier nog niemand is geweest om Mathieu’s contract, dat nog tot en met 2020 loopt, af te kopen’, is Christoph Roodhooft karig met commentaar.

Raymond Poulidor, ooit drie keer tweede in de Tour, verklaarde vorig jaar in dit magazine dat hij niet uitsluit dat zijn kleinzoon Mathieu ooit de Tour wint.

Roodhooft daarentegen ziet in zijn kopman meer een toekomstig renner voor de klassiekers. ‘Een type Van Avermaet, die alle parcoursen aankan, van de kasseiklassiekers tot misschien zelfs de Ronde van Lombardije.

‘Ik denk dat een eindklassement najagen in een grote rittenkoers voor Mathieu te eentonig en te weinig spectaculair zal zijn. Uiteindelijk komt dat in heel veel ritten neer op heel lang wachten. Dat gaat hem te lang duren.’

‘Mathieu heeft bij zijn geboorte de lotto gewonnen’

Lees het volledige interview met Christoph Roodhooft