Matteo Trentin bezorgt Omega Pharma-Quick.Step vierde ritzege in Tour de France

© ImageGlobe

De Italiaan Matteo Trentin van Omega Pharma-Quick.Step heeft de veertiende rit in de Tour de France op zijn naam geschreven.

De Italiaan Matteo Trentin van Omega Pharma-Quick.Step heeft de veertiende rit in de Tour de France op zijn naam geschreven.

Trentin haalde het na 191 km tussen Saint-Pourçain-sur-Sioule en Lyon in een spurt van een beperkte groep voor de Zwitser Michael Albasini (Orica-GreenEdge) en de Amerikaan Andrew Talansky (Garmin-Sharp). Ook Jan Bakelants (RadioShack-Leopard Trek) maakte deel uit van de groep van achttien die de rit kleurde.

Bakelants, die de tweede rit had gewonnen en twee dagen de gele trui droeg, waagde verschillende keren zijn kans in de slotfase maar moest uiteindelijk vrede nemen met een ereplaats.

Voor Omega Pharma-Quick.Step is het al de vierde ritoverwinning in deze Tour de France, na twee zeges van de Brit Mark Cavendish en één van de Duitser Tony Martin.

Mont Ventoux

De Brit Christopher Froome (Sky) eindigde in het peloton op meer dan zeven minuten van Trentin en behield de gele leiderstrui.

Zondag rijden de renners in de vijftiende rit van Givors naar de mythische Mont Ventoux over 242,5 km. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier