Meer pech voor Tom Boonen: forfait voor Eneco Tour wegens zitvlakblessure

© ImageGlobe

Er komt maar geen einde aan het pechseizoen van Tom Boonen. De ex-Belgische en -wereldkampioen van Omega Pharma-Quick.Step moet passen voor de Eneco Tour omdat hij nog te veel last heeft van een zitvlakblessure.

‘Ik ben heel erg ontgoocheld’, zegt Boonen, die om dezelfde reden ook al de Ronde van Denemarken miste. ‘Ik hou van de Eneco Tour en het is echt jammer dat ik er niet kan starten. Maar nu is het essentieel dat ik voldoende tijd neem om deze cyste (aan het perineum, red) te laten genezen. Ik kan er immers niet goed door trainen en ik mag de blessure evenmin onderschatten.’ De Eneco Tour wordt gereden van 12 tot en met 18 augustus.

Voor Boonen is het een nieuwe tegenslag nadat hij door een val in de Ronde van Vlaanderen al zijn voorjaar de mist zag ingaan. ‘2013 is echt mijn jaar niet’, trapt hij een open deur in. ‘Nu is het doel beter te worden en terug te keren voor de wedstrijden in september. Al kan ik, gezien de situatie vandaag, nog niet zeggen wanneer ik mijn comeback maak.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier