Milaan-Sanremo: wereldkampioen Julian Alaphilippe start niet door bronchitis

Quick-Step Alpha Vinyl kan zaterdag in Milaan-Sanremo (WorldTour) niet rekenen op wereldkampioen Julian Alaphilippe. De Fransman kampt met bronchitis. Dat maakte zijn team woensdag bekend. De Nederlander Fabio Jakobsen start wel bij de Wolfpack, er komt geen enkele Belg aan het vertrek.

Alaphilippe won ‘La Primavera’ in 2019. Hij werd in 2020 tweede, na Wout van Aert, en in 2017 derde. Voor de eerste keer in zes jaar tijd komt hij niet aan het vertrek van Milaan-Sanremo.

Quick-Step Alpha Vinyl rekent in zijn afwezigheid op de Italianen Andrea Bagioli, Davide Ballerini en Mattia Cattaneo, de Deen Mikkel Honoré, de Fransman Florian Sénéchal, de Tsjech Zdenek Stybar en de Nederlander Fabio Jakobsen. Vooral die laatste is al het hele seizoen in topconditie. Jakobsen won dit seizoen al zes keer. Hij haalde het in Kuurne-Brussel-Kuurne (1.Pro), won een rit in Parijs-Nice (WorldTour) en twee etappes in zowel de Ronde van Valencia (2.Pro) als de Ronde van de Algarve (2.Pro).

‘We houden van Milaan-Sanremo en kijken er elk jaar naar uit hier te starten’, blikte sportdirecteur Davide Bramati vooruit. ‘Dit jaar zit het ons echter niet mee. Onze kansen zakken omdat we niet kunnen rekenen op Julian. We hopen dat hij snel kan herstellen. We hebben een jonge ploeg, met ook Fabio erbij. Hij kende een uitstekend seizoen tot dusver en neemt voor het eerst deel. We horen misschien niet bij de favorieten zaterdag, maar zijn wel heel gemotiveerd.’