‘Moeilijkste Tour van alle vier die ik reed’ (Jurgen Roelandts)

© Belga

Van zijn vier deelnames aan de Tour de France vindt Jurgen Roelandts de huidige de lastigste.

Jurgen Roelandts (Lotto-Belisol), als dertiende gestart in de zeventiende etappe van de Tour de France, heeft zijn tijdrit in 57:43 beëindigd.

“Ik ben zoals steeds op een normale manier aan deze tijdrit begonnen maar moest al vlug wat tempo milderen”, klonk het. “Je moet ook opletten met mannen zoals Froome die van deze tijdrit een doel gemaakt hebben. Zij gaan een strakke tijd neerzetten en dat maakt het gevaarlijk om niet buiten de tijd te vallen”.

“Het is echt super lastig. Het is tevens ook de zeventiende etappe in deze Tour, dus zijn de benen niet echt fris meer. Ik ben geen echte klimmer en gebruikte op mijn gewone wegfiets maar vier tanden, de kleinste dus. De eerste afdaling is heel technisch, een voordeel omdat ik daar niet veel tijd verloor. Daar kunnen de experten en klassementsrenners met de nodige risico’s wel heel wat tijd pakken”.

Roelandts: ‘Harken om alles goed door te komen’

“Nu nog de Alpen overleven en dan de rit naar de Champs Elysées. Voor mij is dit de moeilijkste Tour van alle vier die ik reed. Al van bij het begin had ik last aan de rug en de ribben. Het was op momenten echt harken om alles goed door te komen.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier