Moet Lance Armstrong 12 miljoen dollar dokken?

© AFP

De verzekeringsmaatschappij SCA Promotion heeft een klacht neergelegd tegen Lance Armstrong.

De verzekeringsmaatschappij SCA Promotion heeft een klacht neergelegd tegen Lance Armstrong. Het bedrijf wil de ruim 12 miljoen dollar recupereren die aan de ex-renner zijn betaald als premie voor zijn Tourzeges.

De klacht werd neergelegd voor een rechtbank in Dallas (Texas), bevestigde SCA-advocaat Jeff Dorough. Het dossier omvatte 35 pagina’s.

Armstrong (41) werd levenslang geschorst na een vernietigend rapport van het Amerikaans antidopingagentschap USADA over zijn jarenlange dopinggebruik. Hij moest ook zijn zeven Tourzeges inleveren. Midden januari ging de Texaan in een interview met Oprah Winfrey over tot een publieke schuldbekentenis.

Riis en Bruyneel

Intussen roept Armstrongs landgenoot Tyler Hamilton, ex-ploegmaat van de gevallen wielerheld, zijn voormalige ploegleiders Bjarne Riis en Johan Bruyneel op tot dopingbekentenissen. Hamilton reed tussen 1999 en 2001 voor Bruyneel bij US Postal en fietste in 2001 en 2002 bij het CSC van Riis.

‘Riis gaf eerder al toe dat hij in zijn carrière epo genomen had, maar in de Tour de France van 1996 (die hij won) heb ik gezien dat hij een bloedtransfusie heeft ondergaan’, zei Hamilton aan de wielerwebsite Cyclingnews. “Ze mogen niet vrijuit gaan, iedereen moet de gevolgen dragen. Als ze niets zeggen, blijft alles bij het oude en zullen de geheimen in het peloton blijven”. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier