Na verlies van gele trui aast Gilbert al op tweede ritzege

© Reuters

In de ploegentijdrit moest Omega Pharma-Lotto, de ploeg van Gilbert, zijn meerdere erkennen in de renners van Garmin. Thor Hushovd neemt het geel van Gilbert over.

Er was geen ontgoocheling bij Philippe Gilbert na het verlies van zijn gele trui in de Tour de France. De kopman van Omega Pharma-Lotto keek al uit naar nieuwe successen. “Dinsdag komt er een rit die me opnieuw op het lijf geschreven is en ook het geel is nog niet zo ver weg.”

“Een ploegentijdrit in het geel was een heel mooie ervaring. We moeten ook niet teleurgesteld zijn, want we hebben alles gegeven. Met drie mannen die zaterdag gevallen waren, was het niet ideaal rijden. Na een snelle start hebben we veel tijd verloren tussen de vijfde en de tiende kilometer. Of het geel met een achterstand van zowat een halve minuut nu veraf is, weet ik nog zo niet. Misschien te veel om hem terug te pakken op de Mûr de Bretagne, maar de Tour duurt langer dan dinsdag. We kunnen de komende dagen trouwens ook gebruik maken van de wind om averij aan te richten. Garmin-Cervelo heeft de koers nu in handen, andere ploegen zoals RadioShack en Leopard-Trek die in de klassiekers in de wind ook hun plan kunnen trekken, doen ook volop mee. We zien wel wat het wordt.”

Groene trui

“Dat ik de groene trui nog altijd in mijn bezit heb, doet me nog niet denken aan het puntenklassement. Ik denk dat het voorlopig beter is om alles op een tweede ritzege te zetten in de plaats van te vechten voor groen, wat elke dag krachten kost.”

Hushovd

Na de overwinning van het team Garmin is ook Hushovd strijdvaardig. “Zaterdag was ik niet sterk genoeg om Philippe Gilbert te kunnen bijhouden, maar wat we in de ploegentijdrit gedaan hebben maakt alles goed. Als wereldkampioen geel veroveren in de Tour is fantastisch. Ik ben mijn ploegmakkers veel dank verschuldigd. Na dit succes gaan we de komende dagen op zoek naar meer.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier