Nederlandse Lotto wordt nieuwe hoofdsponsor van wielerploeg Team Belkin

© Reuters

De Nederlandse Lotto zal als nieuwe hoofdsponsor de wielerploeg Belkin en de schaatsploeg Team BrandLoyalty bij elkaar brengen om een unieke samenwerking te onderzoeken.

De Nederlandse Lotto wordt de nieuwe hoofdsponsor van wielerploeg Belkin en schaatsploeg Team BrandLoyalty. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf op zijn website.

Medio juni werd bekendgemaakt dat Belkin eind dit jaar stopt als sponsor van de gelijknamige Nederlandse wielerploeg. De Amerikaanse producent van computerhardware en randapparatuur stapte in juni 2013 in het wielrennen. Het bedrijf, dat toen een engagement van 2,5 jaar aankondigde, werd sponsor van de ploeg die na het verdwijnen van Rabobank (door de dopingproblematiek) als Blanco doorging.

Het team, waarvoor de Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wynants aantreden, zou met Lotto nu verzekerd zijn van een nieuwe hoofdsponsor. Volgens De Telegraaf ligt er een intentieverklaring klaar om getekend te worden. De ploegleiding van Belkin zal tijdens de tweede rustdag van de Ronde van Frankrijk – maandag – mogelijk meer duidelijkheid geven.

Nog niets definitief

Lotto zou als nieuwe hoofdsponsor kiezen voor een gecombineerde wieler- en schaatsploeg, waar ook Team BrandLoyalty bij betrokken is. BrandLoyalty is de succesvolle formatie van de Nederlandse schaatscoach Jac Orie en de olympisch kampioenen Stefan Groothuis en Sven Kramer.

‘Lotto heeft onlangs het initiatief genomen om schaatsploeg Team BrandLoyalty en het Belkin Pro Cycling Team bij elkaar te brengen om een unieke samenwerking te onderzoeken’, reageert Arno de Jong, marketingdirecteur bij de Nederlandse Lotto, op het artikel in De Telegraaf. ‘Er worden op dit moment gesprekken gevoerd tussen alle betrokken partijen. Er is echter nog niets definitief. Lotto heeft ambities om als sponsor betrokken te zijn bij zowel de schaats- als wielerploeg. In welke vorm is op dit moment nog onduidelijk. Het is te vroeg om in te gaan op verdere details. Indien dat verandert, komen we met nieuws.’ (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier