Nick Nuyens moet passen voor Ronde van Vlaanderen

© Belga

De Vlaamse renner van Saxo Bank ondervindt nog te veel last van breuk in rechterheup.

Nick Nuyens verdedigt op 1 april zijn titel in de Ronde van Vlaanderen niet, dat laat hij weten op zijn website. De renner van Saxo Bank moet twee weken rusten vooraleer onderzoek uitwijst of hij terug aan zijn training mag beginnen.

‘Vlaanderens Mooiste’

Ten vroegste op 20 maart vind je de winnaar van Vlaanderens Mooiste 2011 terug op de fiets. Maar met een klein aantal wedstrijdkilometers in de benen komt de Ronde van Vlaanderen waarschijnlijk te vroeg. “Ik zou er wel aan de start kunnen komen om gewoon mee te fietsen maar dat is niet de bedoeling,” zegt de renner uit Lier.

Heupbeenbreuk

De 31-jarige renner van Saxo Bank kwam in de ploegentijdrit in Parijs-Nice zwaar ten val. Verder onderzoek heeft een kleine breuk in het rechterheupbeen aan het licht gebracht. “Dit is een zware klap voor mij persoonlijk en het team. Ik voelde dat ik op schema zat om te pieken in de Ronde van Vlaanderen en ik keek er erg naar uit om mijn titel te verdedigen. Nu weet ik dat dat niet zal lukken,” reageert een aangeslagen Nick Nuyens op zijn website.

“Geen slechter moment”

De Kempenaar zal naast de Ronde van Vlaanderen ook zijn titel uit Dwars door Vlaanderen niet kunnen verlengen. De E3-prijs en Gent-Wevelgem zijn ook uitgesloten. Met de breuk mag hij een streep trekken door het grootste deel van zijn klassiek voorjaar. “Valpartijen horen nu eenmaal bij het wielrennen, dat moet ik aanvaarden. Maar deze crash kon op geen slechter moment komen,” klinkt het op zijn website. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier